თარიღი: 22 ნოემბერი, 2017
ეს გემრიელი პროდუქტი ჯანმრთელობისთვის ძალიან სასარგებლოა.
რამდენიმე მიზეზი თუ რატომ უნდა მიირთვათ წიწიბურა:
• მისი მომზადება ადვილია და ამასთან, ძალიან გემრიელია;
• ცილების წყაროა. წიწიბურა შეიცავს ჯანმრთელობისთვის აუცილებელ ყველა ამინომჟავას;
• წიწიბურა არ შეიცავს გლუტენს. გლუტენი ეს არის რთული ცილა. სწორედ ამიტომ, წიწიბურა რეკომენდებულია ადამიანებისთვის, რომლებიც არიან გლუტენის მიმართ სენსიტიურები;
• ბოჭკოს წყალობით, ამცირებს ცუდი ქოლესტერინისა და სისხლში შაქრის დონეს;
• მდიდარია P, B1, B3, B5 და B6 ვიტამინებით. ყველა ეს ვიტამინი სასარგებლოა თმისა და კანის ჯანმრთელობისთვის. ამასთან, ებრძვის სტრესისგან გამოწვეულ სიმპტომებს, ზრდის მეტაბოლიზმის ფუნქციონირებას და ხელს უწყობს იმუნიტეტს;
• ხორბალთან შედარებით, წიწიბურაში გაცილებით დიდი რაოდენობითაა: სპილენძი, მაგნიუმი, ფოსფორი, თუთია და რკინა;
• ყველა ტიპის მარცვლეულს შორის წიწიბურა ძლიერი ანტიოქსიდანტია.
წყარო: kirurgia.ge